Beginnen met een slim huis; Dit zijn je mogelijkheden

Beginnen met een slim huis; Dit zijn je mogelijkheden

16 mei 2022 Uit Door Admin

Het slim inrichten van een huis wordt steeds populairder. Veel mensen willen tegenwoordig op een slimme manieren verschillende producten bedienen. Het maken van een smarthome (slim huis) wordt dan ook steeds makkelijker, doordat fabrikanten graag op de vraag inspelen en het instellen zo makkelijk mogelijk willen maken voor iedereen. Iedereen kan dus tegenwoordig beginnen aan een smarthome. De meeste mensen doen dit eerst met een enkel product, zoals een hue starterspakket of slimme thermostaat. Op een later moment kun je het uitbreiden met andere smarthome gadgets. 

Begin met een slimme assistent

In het smarthome tijdperk maken we graag gebruik van een persoonlijke assistent in huis. Zo’n assistent zit verstopt in slimme speakers die je verschillende vragen kunt stellen. Zo kun je de speaker vragen hoe het weer wordt, welke afspraken je hebt staan en/of die andere smarhome producten kan bedienen. Een slimme speaker is aangesloten op het internet en leert elke dag bij doordat je hem gebruikt. Er zijn verschillende fabrikanten van slimme speakers. Ze werken ongeveer allemaal op dezelfde manier. De populairste in Nederland zijn, Google Home, Amazon Alexa en Siri van Apple.  

Slimme verlichting is sowieso een verstandige keuze 

De meeste mensen beginnen met slimme verlichting wanneer ze beginnen aan een slim huis. Dit is ook niet zo gek, want smart lampen zijn eenvoudig te installeren en vergroten het gebruiksgemak enorm. Je kunt al beginnen met smart verlichting door de lampen te vervangen voor slimme varianten. Je vervangt bijvoorbeeld de ouderwetse halogeen spots voor slimme Philips hue GU10 lampen. Door het vervangen van enkel de lamp kun je ze al slim bedienen. Wanneer je meer mogelijkheden wilt is het wel aan te raden om een hub aan te schaffen. Je koppelt alle lampen dan aan de hub en zo heb je nog meer slimme mogelijkheden tot je beschikking. 

Slimme thermostaat om energie te besparen

Met slimme producten haal je meer in huis dan alleen een verbetering van het gebruiksgemak. De meeste smarthome producten helpen je namelijk ook om te besparen op je energierekening. Zo kun je een slimme thermostaat aanschaffen die zich helemaal aanpast aan jouw dagelijkse routines. Ook kun je schema’s instellen en de thermostaat overal te wereld bedienen. Handig wanneer je vergeten bent om de temperatuur te verlagen.