Creëer een nieuwe look met behulp van accessoires voor de douche

Creëer een nieuwe look met behulp van accessoires voor de douche

13 juli 2021 Uit Door Admin

Wil jij je badkamer een nieuwe look geven, maar is deze nog lang niet aan vervanging toe? Dan zijn er allerlei accessoires voor de douche waarmee jij je badkamer een compleet nieuwe uitstraling kunt geven. Misschien ben je toe aan een ander kleurtje, of ben je uitgekeken op de huidige accessoires. Of misschien heb je wel een ander huis gekocht en is de badkamer in dit huis niet helemaal jouw smaak en heb je niet voldoende budget voor een nieuwe badkamer. Er is van alles mogelijk. Om je badkamer een nieuwe look te geven is het namelijk helemaal niet nodig om te gaan breken en slopen. Ook hoef je niet meteen de badkamermeubels te vervangen. 

Handdoekhouders

Na het douchen heb je een handdoek nodig om jezelf af te drogen. Maar waar hang je nu zo’n handdoek aan op. Over de douchedeur is geen optie want dan wordt hij nat, maar ergens anders is ook geen optie want voor je het weet ben je helemaal afgekoeld. Er zijn speciale handdoekhouders waaraan jij heel eenvoudig je handdoek op kunt hangen in de douche. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo heb je een handdoekhouder voor één handdoek, maar er zijn ook handdoekhouders voor vier of meer handdoeken. Welke handdoekhouder het best voor jou geschikt is, is onder andere afhankelijk van je gezinssamenstelling. Ook zijn deze handdoekhouders verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Wil jij je badkamer een industriële stijl geven? Kies dan voor een zwarte houder. Wil jij je badkamer een chique stijl geven, zodat je een hotelgevoel krijgt wanneer je in je badkamer bent? Dan is het wellicht een optie om te kiezen voor een goudkleurige, of koperkleurige handdoekhouder. 

Planten in de douche

Een nieuwe look aan je badkamer hoef je niet altijd perse met accessoires voor de douche te creëren. Heb jij een nis in je badkamer of een loze hoek? Dan kan het een leuk effect geven om hier planten neer te zetten. Ook kun je op zoek gaan naar een houten ladder waaraan je allerlei hangplanten kunt hangen. Het voordeel van zo’n ladder is dat je hier ook meteen je handdoek aan op kunt hangen. Wanneer je naar het tuincentrum gaat om op zoek te gaan naar planten voor de douche, is het belangrijk dat je kijkt naar planten die bestand zijn tegen vochtige ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan varens. Ook is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid licht die planten nodig hebben. Misschien heb jij wel helemaal geen raam in je badkamer en moet je dus op zoek naar een plant die niet veel licht nodig heeft. Ook door planten in je badkamer neer te zetten creëer je een heel andere look.

Creëer een inloopdouche

Oogt je badkamer nu vrij saai en hangt hier nog een douchegordijn? Ga dan op zoek naar een douchewand of inloopdouche. Hiermee geef jij de douche een heel andere stijl en zo’n cabine of wand houdt ook nog eens al het rond spetterende water tegen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een douchegordijn terughangen, maar zo’n gordijn moet je wel regelmatig uitwassen en houdt niet zoveel water tegen als een douchecabine of douchewand. Met hele simpele accessoires en items kun je dus je douche een metamorfose geven. Hierdoor krijgt je badkamer een compleet nieuwe look zonder dat dit veel tijd en moeite kost.