Een dag in de week van een facilitymanager van woonorganisatie click voor een woning

Een dag in de week van een facilitymanager van woonorganisatie click voor een woning

30 maart 2023 Uit Door Admin

Als facility manager zijn er verschillende taken die je moet uitvoeren om de faciliteiten van een organisatie te beheren. Hieronder staan enkele van de belangrijkste taken:

Onderhoudsbeheer: Zorgen voor het onderhoud en de reparatie van alle faciliteiten en apparatuur in de organisatie. Inkoopbeheer: Het beheer van alle inkoopprocessen, inclusief het selecteren van leveranciers en het onderhandelen over contracten. Ruimtebeheer: Het beheren van de ruimte in de organisatie, inclusief de indeling van kantoren en werkplekken. Energiebeheer: Het beheren van het energieverbruik van de organisatie, inclusief het opstellen van energiebeleid en het implementeren van energiebesparende maatregelen. Veiligheidsbeheer: Het beheren van alle veiligheidsaspecten van de organisatie, inclusief brandveiligheid, inbraakbeveiliging en veiligheid op de werkvloer. Milieubeheer: Het beheren van de milieuprestaties van de organisatie, inclusief afvalbeheer en duurzaamheidsinitiatieven.

Hoe budgetten een belangrijke rol spelen

Budgetbeheer: Het beheren van het budget voor alle faciliteiten en het doen van aanbevelingen voor investeringen in nieuwe faciliteiten of apparatuur. Zo kwam het laatst voor dat een collega vet in het afvoerputje had gestopt, dit leidde ertoe dat we een bedrijf gespecialiseerd was in het ontstoppen riool Eindhoven moesten bellen. Ze kwamen snel maar het was wel een hele klus. Ik las op hun site dat het riool ontstoppen iets is wat gecompliceerd kan zijn. Zo kan je er voor kiezen om een veer te gebruiken, maar kan het ook zijn dat je een hogedrukspuit erop kan zetten. Dit is vaak voordeliger en sneller opgelost. Ook kan je daardoor het eea beschadigen en hierdoor kunnen er lekkages ontstaan. Check hier de link die ik heb gevonden.

Communicatie: Het communiceren van wijzigingen in faciliteiten en apparatuur aan medewerkers en andere belanghebbenden in de organisatie. Contractbeheer: Het beheren van alle contracten met leveranciers en aannemers voor faciliteiten en apparatuur. Projectmanagement: Het leiden van projecten voor de implementatie van nieuwe faciliteiten en apparatuur in de organisatie.

Verantwoordelijk voor relatiebeheer

 

Als eigenaar ben ik ook verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties met klanten en andere belanghebbenden in onze branche. Ik zorg ervoor dat we onze klanten op de hoogte houden van onze diensten en oplossingen, en ik werk samen met andere bedrijven om de kwaliteit en standaarden van onze branche te verbeteren.

Tot slot ben ik ook verantwoordelijk voor het uitbreiden van ons bedrijf, zo kunnen we nu ook in ons pakket hebben en het zoeken naar nieuwe kansen en markten. Ik zorg ervoor dat we altijd op zoek zijn naar manieren om ons te verbeteren en te groeien, terwijl we tegelijkertijd onze kernwaarden en focus op kwaliteit behouden.