Wat zijn de voordelen van kunststof gevelbekleding?

Wat zijn de voordelen van kunststof gevelbekleding?

30 juli 2021 Uit Door Admin

Wil je een onderhoudsvriendelijke gevelbekleding die lang meegaat? Dan ben je op zoek naar gevelbekleding van kunststof. Bij kunststof denken velen al snel aan materiaal dat er goedkoop uitziet, maar niets is minder waar! Tegenwoordig biedt het zoveel mogelijkheden. Bovendien kleven er veel voordelen vast aan dit type gevelbekleding. Benieuwd of het iets voor jou is? Wij zetten alle voordelen van kunststof gevelbekleding voor je op een rij.

Onderhoud is een eitje

Verrot hout? Daar heb je geen last meer van. Grauwe bakstenen afspoelen met de hogedrukspuit? Dat vervelende klusje is ook verleden tijd. Gevelbekleding van kunststof is namelijk heel gemakkelijk schoon te maken. Met een sopje en een doekje haal je zonder moeite vuil van de gevel.

Gemakkelijk en snel monteren

Kunststof is een stuk lichter dan hout. Hierdoor is het veel eenvoudiger te monteren en de klus is vlot geklaard. Je geniet dus sneller van het eindresultaat!

De oneindige mogelijkheden van de kunststof gevelbekleding

Met kunststof is eigenlijk alles mogelijk. Zo kun je gaan voor een houtimitatie, maar een gladde structuur is ook een optie. Bovendien kun je uit vele kleuren kiezen, waardoor je na plaatsing niet nog hoeft te schilderen. Dat bespaart tijd en geld.

Geniet lang van je kunststof gevelbekleding

Jouw gevelbekleding van kunststof kan gemakkelijk 30 jaar meegaan. Dat is pas lang genieten van je verbouwing! Doordat de levensduur zo hoog is, schaart het kunststof zich onder de milieuvriendelijke producten. Bovendien is het materiaal gemakkelijk te recyclen. Bomen kappen om je gevel te bekleden is dus niet nodig!

Door weer en wind

Kunststof is sterk – ijzersterk. Het zal niet buigen voor wind, regen of zon, warmte of kou. Hout kan onder de invloed van weersomstandigheden gaan rotten of uitzetten. Dit kan op zowel de korte als de lange termijn voor problemen zorgen. Kunststof laat zich niet gemakkelijk beïnvloeden en zal ook niet verkleuren door de zon. Hierdoor geniet je extra lang van de mooie uitstraling.