Zo behoud je de natuurlijke uitstraling van jouw kunstgras

Zo behoud je de natuurlijke uitstraling van jouw kunstgras

24 februari 2022 Uit Door Admin

Als jij de tuin of het balkon hebt voorzien van een prachtig, groen grastapijt wil je natuurlijk dat het zo lang mogelijk mooi blijft. Maar hoe zorg je ervoor dat het gras zijn natuurlijke uitstraling zo lang mogelijk behoudt? Hoewel kunstgrassen een enorm praktische keuze zijn en niet veel onderhoud nodig heeft, zijn er een aantal dingen die je eenvoudig zelf kan doen om de levensduur van jouw grastapijt te verlengen.

Grastapijt schoonmaken met een sopje

Heeft jouw hond er toch onverhoopt zijn behoefte gedaan, of is er tijdens de barbecue toch een sausje overheen gegaan? Kunstmatig gras in de tuin, op het terras of bijvoorbeeld bij een speelveld maak je zelf simpel schoon met een sopje. Gebruik hiervoor nooit chemische schoonmaakmiddelen zoals chloor of allesreiniger, dit tast het gras aan en hier kan verkleuring door ontstaan. We adviseren nadrukkelijk om voor deze klus natuurlijke middelen te gebruiken, bijvoorbeeld groene zeep of natuurazijn.

Behoud de natuurlijke uitstraling

Om de natuurlijke uitstraling en het volume te behouden, kan je het grastapijt zo nu en dan opborstelen met een hardere bezem. De kunstgrasvezels zijn gemaakt van stevig, robuust materiaal, maar doe dit met beleid zodat er geen beschadigingen ontstaan in het gazon. Door ook regelmatig het instrooizand aan te blijven vullen, wordt het grastapijt verzwaard en blijft de kunstgrasvezel mooi rechtop staan. Niet elk type zand is geschikt om kunstgras mee in te strooien, zorg dat je hiervoor speciaal, fijn zand gebruikt.

Geef onkruid geen kans

Bladeren, takken en mos geven een mooi, natuurlijk effect en kunnen in minimale hoeveelheden ook geen kwaad. Maar als er bijvoorbeeld in de herfst toch veel organisch afval op jouw gazon is gevallen, kan je dit het beste met enige regelmaat verwijderen. Verwijder blad, dennenappels, takken en zaden altijd met een kunststof grashark of een speciale kunstgrasbezem, de kans is dan klein dat je zo het grastapijt beschadigt. Op deze manier voorkom je dat de zaadjes onder de bladeren de kans krijgen om te ontkiemen; geef onkruid niet de kans heeft om zich onder het bladerdek te ontwikkelen.