Dit moet je weten over een ISDE subsidie aanvraag

Dit moet je weten over een ISDE subsidie aanvraag

24 juli 2023 Uit Door Admin

Tegenwoordig is het zo dat mensen die eigenaar zijn van een woning er in de praktijk uiteraard veelvuldig voor kiezen om te investeren in allerhande (extra) duurzame toepassingen. In eerste instantie betekent dit bijvoorbeeld dat men ervoor kiest om de isolatiewaarde van hun woning te verbeteren. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat er veel minder warme lucht uit het huis ontsnapt. Dat is echter niet alles. Daarnaast worden ook investeringen in bijvoorbeeld zonnepanelen massaal uitgevoerd. Door middel van een ISDE subsidie aanvraag indienen kunnen huiseigenaars rekenen op een bepaalde financiële tegemoetkoming. Hoe? Dat ontdek je meteen hieronder! 

Wanneer kan je een ISDE subsidie aanvraag indienen? 

Wil je graag te weten komen of jij ook in aanmerking kan komen voor een ISDE subsidie aanvraag indienen? In dat geval is het in eerste instantie van belang om te kijken naar welk type karwei je nu precies wenst te laten uitvoeren. We maken hierbij een onderscheid tussen de volgende karweien: 

  • Isolerende maatregelen; 
  • De plaatsing van een zonneboiler;
  • De realisatie van een warmtepomp; 
  • Het aansluiten van je huis op een warmtenet; 

Voor een ISDE subsidie aanvraag geldt dat ze ook kan worden ingediend bij het isoleren van één of meerdere onderdelen van je huis. Hierbij kan er in eerste instantie natuurlijk worden gekeken in de richting van het dak, maar wat bovendien ook te denken van de vloer of de bodem evenals de spouwmuur of het raam? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Hoeveel subsidie kan je precies ontvangen?

Bij een ISDE subsidie aanvraag indienen kan je er op rekenen dat je aanspraak kan maken op een subsidiebedrag van ongeveer 15 procent van de installatiekosten. Dit is althans het geval wanneer er sprake is van één enkele maatregel die wordt uitgevoerd. Is er sprake van meerdere maatregelen? In dat geval kan je rekenen op een subsidiepercentage welke gelegen zal zijn rond de 30 procent. Van cruciaal belang om rekening mee te houden bij het indienen van deze subsidie aanvraag heeft te maken met het feit dat je deze subsidie niet kan ontvangen wanneer je zelf aan het klussen gaat. De duurzame werkzaamheden waarvoor je de subsidie aanvraagt dienen dan ook verplicht uitgevoerd te worden door een onderneming welke is geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. Ben je dit van plan? Dan kan de subsidie je investering in ieder geval aanzienlijk beïnvloeden. Het spreekt voor zich dat het dan ook zeker van belang is om hier aandacht aan te besteden. 

Een ISDE subsidie aanvraag indienen is zeer interessant!

Het spreekt voor zich dat het indienen van een ISDE subsidie aanvraag in de praktijk ontzettend interessant kan zijn. Voor elk gezin brengt de investering in duurzame toepassingen uiteraard verschillende voordelen met zich mee. Dit gezegd hebbende is het zo dat de aankoopprijs doorgaans toch zorgt voor een bepaalde drempel. Deze drempel kan overwonnen worden doordat je een bepaalde subsidie kan verkrijgen. Het indienen van een ISDE subsidie aanvraag kan ervoor zorgt dat je niet alleen op een toegankelijkere manier kan investeren, bovendien zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat de terugverdientijd wordt ingeperkt. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap.

Wil je hier meer over weten? Ga dan naar Regeljesubsidie.nl.