Traditionele decoraties die terug moeten komen

Traditionele decoraties die terug moeten komen

13 september 2023 Uit Door Admin

Met de komst van moderniteit, zijn onze interieurs flink veranderd. Waar onze ouders nog opgroeiden in kleurrijke interieurs, vol persoonlijkheid en energie, is het tegenwoordig een stuk killer in huis. Een modern interieur is minimalistisch, wit en zwart met hier en daar misschien een standbeeld als eye-catcher. Maar hoe krijg je nou zo’n warm en persoonlijk interieur terug? In dit artikel doe je inspiratie op voor een aantal essentiële decoraties die ervoor zorgen dat jouw huis weer karakter krijgt.

Een waardige plek voor je foto’s

Hoewel foto’s nooit weg zijn geweest, is de vorm van hoe we ze tentoonstellen toch veranderd. Waar mantels eerder volstonden met fotolijsten van prachtige herinneringen, is het nu kaal met symmetrisch geplaatste kaarsen of nep planten. Door je foto’s op een waardige manier tentoon te stellen, zorg je ervoor dat jouw interieur weer aanzienlijk meer persoonlijkheid krijgt.

Dit doe je door fotolijsten te bestellen die meer warmte uitstralen en kwaliteit laten zien. Goedkope lijstjes zorgen er alleen maar voor dat je interieur ook goedkoper lijkt én dat je sneller weer nieuwe lijsten zult moeten kopen. Als je mooie fotolijsten hebt besteld, kun je ze aan je muur ophangen, maar als je echt de traditionele uitstraling wilt behalen dan kun je ze het best neerzetten op een kastje, bijzettafel of dressoir. Zo zorg je voor wat meer variëteit in wat er allemaal op tafel staat ter decoratie.

Wat hang je wél aan je muur?

Nu je minder foto’s aan de muur hebt, is het tijd om te investeren in kunst. Tegenwoordig koop je gemakkelijk een mooie print van een kunstwerk, die je vervolgens kunt inlijsten en ophangen. Wil jij echter een karakteristiek, uniek en warm interieur? Dan kun je het beste kiezen voor daadwerkelijke schilderijen. Hiervoor hoef je helemaal geen flinke duit in het zakje te steken. Op veel braderieën, markten en snoezige winkels vind je veel schilderijen van hobbyisten. Dit betekent niet dat ze van mindere kwaliteit zijn, wie weet haal jij wel een mooi schilderij in huis van iemand die later echt uitbreekt en naamsbekendheid opbouwt.

Los van de kwaliteit of prijs van een schilderij, gaat het bij het kopen van een schilderij natuurlijk volledig om de uitstraling ervan. Als je ernaar kijkt, wekt het dan een gevoel bij je op? Als dit gevoel positief is, dan is het een schilderij dat je prima kunt ophangen in je woning. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een schilderij dat qua kleuren precies aansluit op de rest van je interieur. Zo zorg je ervoor dat jouw interieur één mooi geheel vormt en warmte uitstraalt.

Je kunt schilderijen ophangen op werkelijk elke plek in je huis. In de gang, je woonkamer, de keuken, slaapkamer en zelfs in de wc of badkamer. Werkelijk geen plek is te gek voor een mooi schilderijtje. Hang je jouw schilderijen op in een kamer waar veel vocht vrijkomt, zoals de badkamer of keuken, zorg er dan wel voor dat je schilderij goed beschermd is door middel van een goede lijst. Zo zorg je ervoor dat je jarenlang kunt genieten van de pracht en praal van je nieuwe kunstwerk.

Fleurige kleuren in huis

Hoewel steeds meer mensen overstag gaan en prachtige planten in huis halen, kun je bloemen niet over het hoofd zien. Bloemen laten zien dat je zorg draagt voor je interieur, omdat bloemen op een gegeven moment verwelken. Heb jij altijd een fris bos bloemen in je vaas staan? Dan weet iedereen dat jij aandacht besteedt aan alles in je woning. Ook verspreiden bloemen een heerlijke geur, waardoor het altijd lekker ruikt bij jou in huis.

Je kunt nooit te veel bossen bloemen in huis hebben staan. Het werkt wat dat betreft eigenlijk hetzelfde als planten. Je kunt ze clusteren op één plek op tafel, maar je kunt ook bossen bloemen verspreiden over je interieur. Plaats een bosje bloemen op de wc, zet er eentje op de keukentafel en vergeet ook zeker niet de salontafel in de woonkamer. Een bos bloemen in het raamkozijn straalt zelfs vrolijkheid uit naar buiten. Zo verwen je jouw buren ook met je vrolijke interieur.

Als je bossen bloemen gaat plaatsen, zorg dan wel dat je ze altijd in een mooie vaas plaatst. Een vaas hoeft niet slechts een gebruiksvoorwerp te zijn. Het kan zeker ter decoratie in je woning staan. Er zijn prachtige glazen vazen die de stelen van je bloemen tentoonstellen, maar ook keramieken vazen met mooie schilderingen. Zorg voor een verscheidenheid aan vazen, zodat je ze altijd kunt uitwisselen afhankelijk van de bos bloemen die je erin gaat zetten. Zo zorg je voor een unieke uitstraling in je woning, die continu je vrienden en familie versteld zal doen staan.