Elzen Haardhout in netten

Elzen Haardhout in netten

22 december 2021 Uit Door Admin

Haardhout is heerlijk in de winter. En zeker met de huidige energieprijzen een goede optie om de kosten omlaag te brengen.

Om het makkelijker te maken met het ophalen, opbergen en verwerken van het hout is het aan te raden om haardhout in netten te kopen. Een gemiddelde zak haardhout weegt ongeveer 10kg en is daar bijzonder handig te vervoeren en goed hanteerbaar. 

Deze netzakken bevatten blokken zacht haardhout, waaronder elzen- en berken haardhout.

ZACHTE HOUTSOORTEN ELZEN- EN BERKENHOUT

De zachtst verkrijgbare soorten haardhout zijn Elzen- en berkenhout. Beide varianten hebben snelle ontbranding wat het aansteken van de haard tot een koud kunstje maakt. 

Daarnaast geven ze een mooi vlammenspel en veel warmte vergeleken met andere houtsoorten. Elzenhout kopen doet men om te worden toegepast in kachels waarin hout gestapeld wordt, vanwege de goede warmteafgifte.

Berkhout herken je aan de witte schors. Wanneer de schors loslaat van het hout betekent dit dat het hout goed gedroogd is. Dat geeft alleen maar voordelen wanneer je het gaat stoken.

Nooit meer sjouwen

Om haardhout handzamer te maken kiezen steeds meer producenten er voor om haardhout in netten te verpakken. Daarnaast is het ook gemakkelijker te verplaatsen omdat de netten zijn voorzien van een lus.

Daarnaast zijn de netten vaak gemaakt van een Uv-bestendig materiaal waardoor ze lang mee gaan als ze de hele zomer in de zon liggen.

Kwaliteit van het haardhout in netten

Haardhout die in netten worden geleverd zijn van hoogwaardige kwaliteit. Het wordt in droogkamers, waar het tot 80/90 graden Celsius wordt, enkele dagen verwarmd. Door deze aanpak is het vochtigheidspercentage van het hout minder dan 20%.