Deze schoonmaakmiddelen moet jij sowieso in huis hebben

Deze schoonmaakmiddelen moet jij sowieso in huis hebben

4 januari 2022 Uit Door Admin

Het huis schoonmaken is niet iedereens favoriete bezigheid. Maar of je het nu wel of niet leuk vindt, het is een taak die moet gebeuren. Toch is het soms toch ingewikkeld om de juiste schoonmaakmiddelen te vinden. Tegenwoordig liggen winkels namelijk vol met allerlei verschillende soorten schoonmaakmiddelen, ieder met een andere functie of geur. Echter is het natuurlijk logisch dat je daarvan niet alles gaat kopen. Daarom zet ik voor jou de schoonmaakmiddelen die je sowieso altijd in je kast moet hebben op een rijtje:

Allesreiniger

Een musthave voor in je kast is met 100% zekerheid: de allesreiniger. De naam zegt het al, maar dit middeltje reinigt in principe alles. Wel zijn er veel verschillende varianten van de allesreiniger. De ene bevat bijvoorbeeld meer water dan de ander. Mocht je de voorkeur hebben voor een licht sopje, dan kan je kiezen voor allesreiniger met veel water. En andersom natuurlijk hetzelfde. Bij dit product kan je bijna niet de fout in gaan.

Bleek 

Ondanks dat bleek ietwat heftig is voor de neus, doet het wonderen bij het boenen. Het kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo is het ideaal om met bleek bacteriën of schimmels te verwijderen. Maar het is ook een fijn middel om de wc compleet mee te ontsmetten. Belangrijk om te vermelden, is dat bleek wel erg chemisch is. Daarom is het aan te raden om enkel een klein dopje te gebruiken en de dop na gebruik gelijk weer op de fles te draaien.

Afwasmiddel

Of je nou een vaatwasser hebt of niet, afwasmiddel is altijd handig om in huis te hebben. Zo kan je er pannen (die niet in de vaatwasser passen) mee schoonmaken. Maar je kan met dit middel ook snel een vlek uit je kleding deppen. Ook de ramen lappen of bijvoorbeeld je (lees)bril schoonmaken, kan allemaal met afwasmiddel. 

Wasmiddel

Tot slot is wasmiddel ook niet te missen in je schoonmaakcollectie. Je kleding en beddengoed wassen met wasmiddel heeft namelijk vaak een heerlijk geurtje als gevolg. Je kan kiezen uit waspods, vloeibaar wasmiddel, waspoeder en nog veel meer. Genoeg keuze dus!