Tips om goedkoop zonnepanelen aan te schaffen

Tips om goedkoop zonnepanelen aan te schaffen

20 maart 2023 Uit Door Admin

Zonnepanelen worden goedkoper in aanschaf, maar je moet nog altijd flink investeren. Je gaat wel direct besparen en binnen 10 jaar kan je alles al terugverdienen. Heb je het geld ervoor, dan kan zonnepanelen aanschaffen een slimme zet zijn. Wanneer je dan ook nog kan besparen op de aankoop, dan wordt het alleen maar gemakkelijker terugverdienen, bijvoorbeeld met subsidies op zonnepanelen. Al moet je wel goed op de kwaliteit blijven letten. De volgende tips gaan je daarbij helpen.

1. Inkopen via een collectief

Het inkoopcollectief wordt steeds gebruikelijker voor duurzame maatregelen. Dit kan bijvoorbeeld door de overheid of een energiecoöperatie worden georganiseerd. Er is samenwerking met specialisten en er worden verschillende deelnemers verzameld. De inschrijving is gratis en vrijblijvend. Na de inschrijving krijgt de specialist een lijst. De gaat vervolgens de mogelijkheden bekijken en bespreken. Wanneer je deelneemt, dan krijg je een offerte toegezonden. Zo weet je alles over de prijzen. Deze is veel lager dan wanneer je alleen zou zijn. De specialist houdt immers veel meer werk over aan het collectief, dus dit is in zijn voordeel. Dit wordt volumekorting genoemd.

2. Investeren in de winter

Besparen kan ook door in de winter te investeren. De meeste zonnesystemen worden in de zomermaanden gekocht, juist ook omdat ze dan veel opbrengen. De zomer werkt als een soort wake-up call. In de winter is er echter veel minder interesse en heb je dus meer mogelijkheden. Specialisten zijn dus ook toeschietelijker in de mogelijkheden. Er zijn veel aanbiedingen en acties, zo ben je dus veel minder kwijt.

3. Investeren in de regio

Tot slot is het belangrijk om een specialist uit de buurt in de arm te nemen. De voorrijkosten zijn lager. Alles kan geregeld worden voor een veel lagere prijs op die manier. Het is fijn om ook van andere voordelen te genieten. Zo kan je gemakkelijker contact houden en informatie opvragen. Daarnaast kent de regionale specialist de omstandigheden ter plekke ook beter. Dit is immers lang niet overal hetzelfde. Ook op die manier kan je profiteren, want je installatie is meer op maat te maken op die manier.