Tips om je tuin optisch te vergroten

Tips om je tuin optisch te vergroten

22 december 2023 Uit Door Admin

Beschik je over een kleine tuin met een loungeset en voelt deze benauwend aan?  Er zijn verschillende slimme manieren om je tuin optisch te vergroten en een gevoel van ruimte te creëren, zelfs als je tuin niet zo groot is. Hier zijn enkele handige tips om je buitenruimte groter te laten lijken:

1. Kies de juiste beplanting

Selecteer planten en struiken die niet alleen passen bij de grootte van je tuin, maar die ook helpen om diepte te creëren. Gebruik planten met verschillende hoogtes om lagen in je tuin te introduceren. Hierdoor ontstaat een gevoel van diepte en wordt de ruimte optisch vergroot.

2. Creëer een focuspunt

Een centraal punt in je tuin kan de aandacht trekken en de ruimte groter doen lijken. Denk aan een fontein, een kunstwerk, een loungeset of een opvallende plant die de aandacht trekt. Dit visuele middelpunt kan helpen om de aandacht van de beperkte grootte van de tuin af te leiden.

3. Gebruik spiegels

Spiegels kunnen een verrassend effect hebben. Plaats een spiegel aan de muur of schutting naast je loungeset om reflectie van het groen in je tuin te creëren. Hierdoor lijkt de ruimte groter en wordt het licht beter verspreid.

4. Kies de juiste tuinmeubelen

Kies voor tuinmeubelen die passen bij de grootte van je tuin. Een grote loungeset kan te groot zijn voor de tuin en het zelfs benauwend maken. Een modulaire loungeset, inklapbare tuinstoelen en tuinstoelen met een minimalistisch frame kunnen de ruimte open en luchtig houden.

5. Houd het netjes en opgeruimd

Een opgeruimde tuin oogt groter. Verwijder decoraties rondom je loungeset en houd planten regelmatig bij. Een nette en georganiseerde tuin geeft de indruk van meer ruimte.

6. Gebruik lichte kleuren

Lichte kleuren reflecteren meer licht en kunnen een gevoel van ruimte creëren. Kies daarom voor een loungeset in een lichte kleur, lichte kleuren op muren, schuttingen en plantenbakken om de tuin optisch te vergroten.

Met deze tips kun je zelfs in een kleine tuin met loungeset een gevoel van ruimte en diepte creëren. Het draait allemaal om slim gebruik van ruimte om een plek te creëren die ruimtelijk aanvoelt, ongeacht de werkelijke grootte. Zo kun je optimaal genieten van je buitenruimte met loungeset. Hoe klein je tuin ook is.