Tuinmeubels horen bij het echte buitenleven

Tuinmeubels horen bij het echte buitenleven

2 april 2021 Uit Door Admin

Het buitenleven heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Voor veel mensen is zijn tuinmeubels een verlengstuk van de woning geworden. En de tuin is er niet alleen om in te werken, er moet ook aangenaam gerelaxed kunnen worden met familie en vrienden. De terrassen worden steeds groter en er is dan ook genoeg ruimte voor een grote zitplek. Een uitgebreide loungeset in de tuin, deckchairs en overige tuinmeubels. Er is volop keus bij de tuincentra.

Loungeset Tuinmeubels

De grootste vraag op het gebied van tuinmeubels gaat de laatste jaren uit naar de zogenaamde loungeset voor in de tuin. Ook wel het buitenbankstel genoemd. Grote zetels en banken met bijbehorende tuinmeubels en voetenbanken. Om deze loungeset kompleet tot hun recht te laten komen is er wel zat vertrek nodig. Een groot terras of een ruim grasveld laten tuinmeubels in de tuin volkomen tot zijn recht komen.

Loungeset tuinmeubels hebben een sjieke en dure uitstraling. Maar u kunt het zo duur maken als u persoonlijk wilt. De exclusieve tuinmeubels expert zal duurdere sets hebben staan, dan b.v. Leen Bakker. De meeste tuinmeubels, bestaat uit losse elementen. Het aantal elementen dat u wilt aanschaffen bepaald uiteraard ook de koopprijs. Naast de loungesets, die kan bestaan uit bank, stoelen, eettafel, hoektafel en voetbank, zijn er ook nog zogenaamde loungebedden in de markt.

Grondstof loungeset tuinmeubels

De moderne loungeset tuinmeubels voor in de tuin zijn vervaardigd van perfect, vaak met de hand gevlochten, kunststof. Dit kunststof heet rattan. Een groot voordeel van dit grondstof is dat de tuinmeubels min of meer onderhoudsvrij zijn en zomer en winter buiten kunnen blijven staan. Het kunststof grondstof is bovendien UV-bestendig en daardoor kleurvast. Het rattan wordt gevlochten om een gelast en gecoat alu raamwerk, dat bestand is tegen alle weersgesteldheid. Bovendien zijn de tuinmeubels door het benutting van dit lichte materiaal ook makkelijk verzetbaar.

De loungesets zijn leverbaar in verschillende tinten. De meest gangbare kleuren zijn donker, lever, camel, walnoot, antraciet, bruin coco. Het kunststof is verkrijgbaar in gevariëerde “diktes”. Het vlechtwerk is meestal vervaardigd in een breedte van 3, 5, 8, 9 of 10 mm. De dikte van het vlechtwerk bepaald de uitstraling van de loungeset tuin, verfijnd of stoer.

Bijpassende kussens voor loungesets tuinmeubels

Alle loungesets tuinmeubels worden aangeleverd met bijpassende kussens. De kleur van de kussens kan vaak gekozen worden (crème, ecru, zand, antraciet). Ook zijn er types waarbij tevens ook gekozen kan worden tussen gevariëerde soorten kussens. De keus gaat dan vaak om een hardere of zachtere zit en een rechte of schuine rug. De kussens zijn geproduceerd van een hoge kwaliteit acryl en water en vuil afstotend. Hierdoor zijn ze briljant bestand tegen regen en vlekken. Na een bui of een omgevallen glas drinken, gewoon de kussens goed afschudden. Het vloeistof zal er vanaf druppelen en wordt niet door de stof geabsorbeerd. Naderhand nawrijven met een reine en droge doek. Alle hoezen zijn daarnaast afritsbaar. Er zijn vaak ook speciale beschermhoezen verkrijgbaar

Verzorging van loungesets tuinmeubels

Een loungeset voor in de tuin is heel makkelijk in onderhoud. Tuinmeubels kunnen makkelijk gereinigd worden met een warm sopje van een mild schoonmaakmiddel.